Een duurzaam merk

Lois Moreno

Geen woorden maar daden

Bij Tikamoon hebben we altijd respect voor de natuur gehad. Sinds 2008 bieden we dan ook duurzame meubels in massief hout aan die ontworpen zijn om lang mee te gaan.

80% van onze meubels is vervaardigd uit massief hout

Onze meubels zijn gemaakt uit massief hout. Doordat de edelheid van de boom wordt behouden en het hout een minieme verwerking ondergaat, blijft de vereiste energie beperkt. We willen de schoonheid van dit materiaal kunnen behouden, dat gedurende de hele levensduur van het meubel levend blijft.

Meubles en bois massif
Gage de longévité

Garantie voor duurzaamheid en repareerbaarheid: CO2afgevangen voor de lange termijn

Massief hout heeft het vermogen om eenvoudig te kunnen worden gerepareerd en gaat dus lange tijd mee. Bovendien is het uiterst recyclebaar, waardoor er nieuwe voorwerpen mee kunnen worden gemaakt. Elke houten plank is afgevangen CO². Ons doel is dat deze CO² voor lange tijd afgezonderd blijft.

Elk meubel werd vervaardigd door middel van traditionele assemblage

Traditionele assemblage gebeurt zonder ijzeren onderdelen, alleen door het hout te bewerken. Er worden verschillende technieken gehanteerd voor een maximale stevigheid en duurzaamheid. Het hout zal blijven ‘leven’ en door deze assemblage zal het kunnen reageren, terwijl het dezelfde robuustheid behoudt.

Assemblage traditionnel
Economiser les ressources

Met aandacht voor het besparen van onze grondstoffen

Tijdens het ontwerp en de keuze van onze meubels, wordt er speciale aandacht besteed aan de hoeveelheid gebruikte materialen. Een van de grootste milieu-impacten van een meubel is namelijk afkomstig van de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt om het te vervaardigen. Daarom evalueren we onze meubels om de overbodige elementen te identificeren en te verwijderen, zoals bepaalde achterwanden. We hebben ook besloten om de snij-elementen opnieuw te gebruiken, die gewoonlijk verloren gaan, om scheidingspanelen en binnenlades te creëren.

Tot slot zijn onze meubels ontworpen om lang mee te gaan, met een garantie van 5 jaar

De duurzaamheid van een meubel is afhankelijk van de mogelijkheid om het te repareren, en dat is het grote voordeel van massief hout. In de meeste gevallen ziet een meubel er terug als nieuw uit als u het schuurt en een beschermende laag aanbrengt. Er zit ook een garantie van 5 jaar op onze meubels, en wij verbinden ons ertoe u de nodige onderdelen in die 5 jaar te leveren.

Gage de longévité

De Eco-nota: Uw hulpmiddel om uw meubel te vergelijken en een keuze te maken

Op basis van de 6 onderstaande milieucriteria hebben we een groen classificatiesysteem ontwikkeld met een eenvoudige gradatie van 1 tot 4 bladeren.

Dit schema is ontworpen om u te helpen geïnformeerde productkeuzes te maken.

 

We hebben 6 ecologische criteria vastgelegd om de prestaties inzake duurzame ontwikkeling van onze producten te meten.

Hierdoor hebben we een huidige balans kunnen opmaken en onze doelen kunnen stellen:

Ecologische criteria Voordelen
1. Massief hout Matière Levend materiaal, verhoogde recyclebaarheid, energiezuinig
2. Geen composietmateriaal Geen MDF, geen spaanplaten
3. Besparing van de grondstof Ontwerp dat afval beperkt en het opnieuw gebruiken van de snij-elementen maximaliseert
4. Traditionele assemblage Meubels die door onze meubelmakers met de hand worden gemonteerd, waardoor ze stevig zijn en lang meegaan
5. Verhoogde repareerbaarheid Duurzaamheid dankzij het gemak waarmee massief hout kan worden gerepareerd en de beschikbare onderdelen
6. Hout met FSC®-label Verantwoord en duurzaam bosbeheer: biodiversiteit, sociaal en economisch voordeel

Ontdek onze ecologische voetafdruk

 

Wist u dat?

Onze veelgestelde vragen over duurzame ontwikkeling