Massief teakhout: edel, vochtbestendig en voor gebruik binnen en buiten

Als specialist in massief houten meubels is de kwaliteit van de meubels die we verkopen zeer belangrijk voor ons. Het hout dat we selecteren behoudt de edelheid van de boom en zijn levende schoonheid. Wat de houtsoort ook is die u kiest, ze vallen allemaal op door hun unieke eigenschappen.

Teak is bijzonder gewild in architectuur en meubilair, teak is ideaal voor het maken van meubilair in vochtige omgevingen of dat bestand moet zijn tegen de elementen, zoals badkamermeubilair en buitenmeubilair (terras, tuin, balkon, etc.). Dit hoogwaardige hout is dicht, rotbestendig (bestand tegen vocht), duurzaam en het verspreidt een karakteristieke, aangename geur. Teak is esthetisch en heeft een exotische elegantie en een brede waaier aan tinten: lichte honing, brons of bruin met donkere adering. Het staat bekend om zijn stabiliteit en wordt gebruikt in meubels die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Een tijdloze klassieker die de tand des tijds goed doorstaat.

Esthetisch

Esthetisch

De banken in Engelse parken zijn gemaakt van teakhout dat bijna honderd jaar oud is. Oorspronkelijk hadden ze een mooie gouden kleur, maar na verloop van tijd hebben ze een prachtig zilvergrijs patina gekregen. Sommigen geven de voorkeur aan de oorspronkelijke kleur van jong hout, anderen waarderen het patina dat zich in de loop der jaren ontwikkelt als de meubelen buiten staan. Maar iedereen houdt van de exotische chique, tijdloze en eersteklas look van teak, die alle generaties aanspreekt.

Teak is een klasse 4 hout, wat betekent dat het zowel voor binnen- als buitenmeubilair kan worden gebruikt. Als u liever de oorspronkelijke warme tint behoudt, raden we aan uw meubels te beschermen met een geschikte olie, vooral als het tuinmeubels zijn.

 
 
Bestendig

Bestendig

Teak is een houtsoort met opmerkelijke eigenschappen. Het is zeer robuust en stabiel genoeg om de elementen en de zon te weerstaan. Kortom, het is een houtsoort die echt perfect is voor buitenmeubilair. Omdat het bestand is tegen vocht, is het ook ideaal voor badkamers en doucheruimtes, die onderhevig zijn aan grote schommelingen in vochtigheid.

Intrinsiek bestendig, we raden u aan om het te beschermen om de originele tint te behouden.

Teak is esthetisch en heeft een exotische elegantie en een brede waaier aan tinten: lichte honing, brons of bruin met donkere adering.

Duurzaam

Duurzaam

Teak is een snelgroeiende boom die goed gedijt in beboste gebieden en heel weinig water nodig heeft. Van nature rijk aan silica, waardoor het hout rotbestendig, insectenbestendig en weerbestendig is. Een houtsoort met een uitzonderlijke duurzaamheid en opmerkelijk lange levensduur.

Het is heel belangrijk om te weten waar het teak vandaan komt dat wordt gebruikt om uw meubels te maken. Tikamoon teakmeubelen worden gemaakt van hout uit door de overheid gecontroleerde plantages in Indonesië, als onderdeel van een duurzaam ontwikkelingsproces. De meeste van onze teakhouten meubelen zijn FSC-gecertificeerd®, wat garandeert dat het hout afkomstig is uit bossen die op een ecologisch verantwoorde en sociaal voordelige manier worden beheerd.

Stijl

Stijl

Scandinavisch, exotisch, koloniaal ... teak is populairder dan ooit in hedendaags design. Tijdloos en toch helemaal van deze tijd, het is een houtsoort die de tand des tijds heeft doorstaan, altijd met een verrassend modern randje.