Massief palissander: kostbaar, zeldzaam en robuust.

Als specialisten in ambachtelijke massieve premium houten meubels besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van de meubels die we aanbieden. De houtsoorten die we selecteren behouden de edele kwaliteit van de boom en de levende schoonheid ervan. Welke houtsoort er ook gekozen wordt, elk is opmerkelijk door zijn unieke eigenschappen.

Een uitzonderlijke houtsoort. Luxueus, opmerkelijk, geraffineerd, er zijn niet genoeg kwalificaties om het te beschrijven. Ook qua technische kenmerken grenst deze aan perfectie: het is één van de meest robuuste houtsoorten ter wereld! Het is zeer geliefd bij meubelmakers en wordt ook gebruikt voor de vervaardiging van bepaalde muziekinstrumenten. Het is sterk en gaat lange tijd mee zonder enige schade. Dit is ongetwijfeld waarom we het hebben over een palissander huwelijk als dit al 65 jaar duurt!

Esthétique

Uitstraling

Palissander onderscheidt zich van andere houtsoorten door zijn zeldzame en kostbare karakter en door de verhevenheid (we mogen grote woorden gebruiken!) van de nerven in tinten die variëren van lichtbruin tot purperbruin tot paarsbruin. Dit kleurrijke hout wordt in de loop van de tijd steeds intensiever voor een altijd elegant resultaat.

Door zijn vlammen en de vele kleurvariaties biedt palissander unieke meubelstukken.

 
 
Résistance acacia massif

Sterk

Palissander is een van de meest robuuste houtsoorten ter wereld, is een zeer dichte houtsoort die zeer schok- en stootvast is. Het is ook niet gevoelig voor vijanden van hout, zoals termieten of schimmels.

Onze palissander meubels zijn al beschermd. Wij adviseren u om ze regelmatig te onderhouden met een licht vochtige doek.

Palissander onderscheidt zich van andere houtsoorten door zijn zeldzame en kostbare karakter en door de verhevenheid van de nerven.

Acacia durable

Duurzaam

Palissander is in de jaren vijftig tot zeventig sterk geëxploiteerd en is tegenwoordig een gewilde en zeldzame boom. We letten er heel goed op dat we alleen inkopen bij bosbouwers die het milieu en de biodiversiteit respecteren. Daarom is palissander ook bij Tikamoon zeldzaam.

Acacia pour tous les styles

De stijl

Palissander, gewild bij vakmensen voor inlegwerk en bij ontwerpers vanwege de schoonheid van de houtsoort, steelt de show. Er is slechts één element in een kamer nodig om de hele sfeer te verfraaien. Palissander is een exotische boom van een zeldzame schoonheid en design, waaruit meubels worden gemaakt ​​die de hele sfeer van uw interieur kunnen veranderen!