Massief mangohout: atypisch, duurzaam en robuust

Als specialist in massief houten meubels, is de kwaliteit van de meubels die we verkopen zeer belangrijk voor ons. Het hout dat we selecteren behoudt de edelheid van de boom en zijn levende schoonheid. Wat de houtsoort ook is die u kiest, ze vallen allemaal op door hun unieke eigenschappen.

Als we aan de mangoboom denken, denken we meteen aan zijn geurige fruit, maar wist u dat het ook een houtsoort is met een grote dichtheid en een verbazingwekkend design? De mangoboom komt oorspronkelijk uit Azië en is een exotische houtsoort die een rijk palet aan tinten onthult, variërend van diep blond tot donkerbruin, met zichtbare aderen voor een geweldig effect. De mangoboom is niet alleen uniek in zijn uiterlijk, maar ook in zijn robuustheid en dichtheid, en de kers op de taart is dat hij een voorbeeld is op het gebied van milieubescherming: de boom wordt gebruikt voor de houtindustrie als hij volwassen is.

Esthetisch

Esthetisch

De prachtige zichtbare nerven hebben bruine, gele, roze en zelfs rode tinten! Ze zijn te danken aan een botanisch fenomeen, een natuurlijk verkleuringsproces, dat specifiek is voor de mangoboom, die deze veelheid aan effecten veroorzaakt en ervoor zorgt dat elke plank hout uniek is.

De mangoboom wordt zeer gewaardeerd om zijn esthetische kenmerken.

 
 
Bestendig

Bestendig

Met zijn hoge dichtheid wordt de mangoboom beschouwd als een boom met harde vezels. Het hout is stevig, bestand tegen stoten en het verstrijken van de tijd.

De mangoboom neemt de tijd om een eerste leven te leiden voordat hij wordt omgehakt, en de periodes waarin hij vruchten draagt, zorgen ervoor dat de boom aan dichtheid en hardheid wint.

De nerven zijn zeer uitgesproken en gevarieerd en vormen elegante strepen.

Duurzaam

Duurzaam

De mangoboom is een snelgroeiende boom; hij draagt bij aan de biodiversiteit door de bodem te helpen verbeteren en beschermen. Het is een fruitboom die veel voorkomt in Azië, waar hij een symbool is van welvaart en rijkdom. Daarom wordt hij op grote schaal aangeplant, voor zijn overvloedige oogsten - het fruit wordt overal ter wereld geconsumeerd - en voor zijn hout, dat veel wordt gebruikt in schrijnwerk en meubelmakerij.

Stijl 

Stijl 

Mango is een elegant hout waarvan de fijne strepen bijzonder gewaardeerd worden door meubelmakers. Het hout is ideaal voor authentieke meubels vol persoonlijkheid, die we graag gebruiken als accenten in de eetkamer, woonkamer of slaapkamer. Meubels van mangohout hebben een kenmerkende uitstraling en kunnen worden gecombineerd met een breed scala aan stijlen, van vintage tot industrieel tot eigentijds. U vindt vast het stuk dat bij u past.