Massief eikenhout: nobel, stijlvol en sterk.

Als specialist in massief houten meubels is de kwaliteit van de meubels die we verkopen zeer belangrijk voor ons. Wat de houtsoort ook is die u kiest, ze vallen allemaal op door hun unieke eigenschappen.

Eikenhout, dat oorspronkelijk werd gebruikt om boten te bouwen, is het meubelmateriaal bij uitstek. Het is afkomstig uit Europa en is robuust, warm en duurzaam. Deze elegante houtsoort is beschikbaar in talrijke kleurnuances, van het lichtste tot het meest intense, afhankelijk van de oorsprong. Met eikenhout, dat vooral bekendstaat om zijn duurzaamheid, kunnen kwalitatief hoogstaande meubels worden gemaakt die van generatie op generatie worden doorgegeven...

Esthetisch

Esthetisch

Eikenhout varieert in kleur, gaande van lichtbruin tot goudbruin, en krijgt in de loop der tijd een mooie glans. Als levend materiaal heeft het zichtbare nerven en zachte lijnen. Het onderscheidt zich ook door de lijnen die vanuit het hart van de boom vertrekken en een uniek karakter aan elk meubel geven. Eikenhout straalt warmte uit en voelt zacht aan. Het is geschikt voor alle stijlen van interieurdecoratie en kan perfect worden gecombineerd met andere materialen, zoals metaal of marmer.

Om de schoonheid van massief eiken meubels te behouden, raden wij u aan om ruimtes te vermijden waar het heel warm is en te vermijden dat ze te dicht bij warmtebronnen staan.

 
 
Resistent

Resistent

Eik is een degelijk materiaal, dat zowel voor meubels als in timmerwerk, als parket of bij de restauratie van historische gebouwen wordt gebruikt. Het is rijk aan tannine, waardoor het traag groeit. Hierdoor is het een dichte, zware en zeer sterke houtsoort. Hoewel eik van nature uit bestand is tegen water en externe factoren, is het toch beter om het te beschermen met olie of vernis als het meubel in een vochtige ruimte komt te staan. Onze eiken meubels zijn al beschermd aan de hand van olie of vernis en zijn dus klaar om bij u thuis te worden gebruikt.

De meeste massief eiken meubels van Tikamoon worden vervaardigd met hout van klasse A, de hoogste score op het vlak van kwaliteit: het hart van de boom wordt bewerkt, wat zorgt voor de gelijkmatige kleur, de extreme robuustheid en duurzaamheid van de meubels als ze correct worden onderhouden.

Het is levend materiaal met zichtbare aderen en een intense korrel.

Duurzaam

Duurzaam

Eikenhout is afkomstig uit Europa en hier dus rijkelijk aanwezig. Het is een oude houtsoort die mooi veroudert. Massief eiken meubels blijven mooi, ook na vele jaren en eventuele verhuizingen.

Het merendeel van de massief eiken meubels van Tikamoon draagt het FSC®-label. Dit is het bewijs dat het hout waaruit ze zijn vervaardigd afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

Voor alle stijlen

Voor alle stijlen

Ongeacht of uw voorkeur uitgaat naar een klassieke of moderne stijl, massieve eik zorgt altijd voor warmte, karakter en charme in een woning. Een tafel, stoel, buffetkast, boekenkast, badkamermeubel, nachtkastje... alle meubels kunnen met eikenhout worden gemaakt. Kiezen voor meubels uit massieve eik, dat is kiezen voor authentieke meubels met een unieke look: de bomen zijn verschillend, maar onze meubels zijn dat ook! En dat vinden wij geweldig!