FSC®-certificering

FSC® is een onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie die het eerste certificeringsysteem voor bosproducten heeft ontwikkeld. Het doel is om verantwoord bosbeheer te promoten zodat het kan voldoen aan de behoeften van huidige en toekomstige generaties.

FSC®-certificering is een garantie dat het bosbeheer ecologisch verantwoord, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar is.

 

Ecologisch verantwoord bosbeheer

Dit garandeert dat het winnen van hout en andere bosproducten (bosproducten die geen hout zijn) de biodiversiteit in het bos en de productiviteit en functionaliteit van ecosystemen in stand houdt.

Sociaal voordelig bosbeheer.

Hiermee kunnen de lokale bevolking en de samenleving als geheel profiteren van voordelen op lange termijn en wordt de lokale bevolking tevens gestimuleerd om boshulpbronnen te behouden en te voldoen aan beheerplannen voor de lange termijn.

 
 

Economisch levensvatbaar bosbeheer.

Bosbouwactiviteiten worden zodanig gestructureerd en beheerd dat ze voldoende winstgevend zijn, zonder financiële winst te genereren ten koste van de boshulpbronnen, het ecosysteem of de betrokken gemeenschappen.

De door Tikamoon gecertificeerde FSC® chain of custody

In augustus 2018 werd Tikamoon bekroond met het FSC® chain of custody-certificaat. Dit veeleisende en verdienstelijke label garandeert dat onze FSC®-gecertificeerde meubels tijdens het hele productieproces zijn gecontroleerd, van het bos tot bij u thuis, inclusief alle stappen van verwerking, productie en distributie. Maar daar stopt onze inzet niet: FSC®-certificering van onze partners is een must. We hebben verschillende fabrikanten waarmee we samenwerken geholpen om deze certificering te behalen.

De volgende stap? U nog meer FSC®-gecertificeerde meubels aanbieden. Hoewel onze hele collectie duurzaam is, is de certificering nog niet volledig toegekend aan al onze meubels. We werken daar met veel enthousiasme aan!

Het avontuur gaat verder …

Ontdek onze FSC®-gecertificeerde producten